Podstawowy kurs gastronomii

DLA KOGO KURS JEST PRZEZNACZONY?

Szkolenie przygotowuje Uczestnika/czkę pod względem praktycznym i teoretycznym z zakresu gastronomii, a także umożliwia (w cenie kursu) uzyskanie kwalifikacji i certyfikatu pozwalających na wykonywanie zawodu.

JAKI JEST CZAS TRWANIA KURSU?

30 godzin

JAKI JEST TRYB KURSU?

Szkolenie może zostać przeprowadzone w trybach: stacjonarnym wieczorowym/dziennym; e-learningowym; hybrydowym (połączeniu trybu stacjonarnego i e-learningowego). Tryb kursu dostosowany jest do programu szkolenia i potrzeb Uczestnika.

SYLABUS

  • kompendium wiedzy gastronomicznej
  • potrawy kuchni regionalnej i świata
  • podstawy gastronomii
  • kuchnie regionalne
  • „Przez żołądek do serca”, czyli działanie przypraw na nasze zmysły
  • przyprawy świata
  • obróbka termiczna żywności
  • ekonomia gotowania
  • im świeższe tym lepsze, czyli wpływ jakości produktów na smak dań
  • ekologia w kuchni

CZY PO UKOŃCZENIU KURSU MOŻNA UZYSKAĆ CERTYFIKAT? 

Tak, możliwe jest uzyskanie certyfikatu EVCC.

JAK MOGĘ ZAPISAĆ SIĘ NA SZKOLENIE?

Więcej informacji i formularz zgłoszeniowy znajduje się na stronie portal.szkolen.pl.